Buurt Service Team       

 

 

 

 

 

 

 

Het Buurt Service Team B.V. is in 1991 opgericht in samenwerking met de gemeente Dordrecht . De gemeente wilde met haar deelname in het bedrijf een mogelijkheid scheppen om werklozen aan de slag te laten gaan. Met het nieuwe bedrijf moeten sociale doelen op commerciŽle wijze worden uitgevoerd.

De noodzaak en uitdaging tot het maken van winst is de sleutel van het succes bij BST. Vele initiatieven zijn ontplooid en gestopt onder de tucht van de markt. Het  Buurt Service Team is een initiatief dat lonend bleek en zelfstandig is voortgezet.

De boodschap

Werken geeft structuur aan het leven.
Met ritme en discipline wordt de zin in het leven geactiveerd.
Met onze werknemers zijn we elke dag weer verwonderd over de problemen die het leven met zich mee kan brengen. Problemen met geld, relaties, huisvesting, eigen karakter en tekortkomingen. Het lijkt wel of bij bepaalde personen de problemen elkaar opzoeken.


Daarbij verbazen wij ons over de creativiteit die werknemers hebben in het omzeilen van goede oplossingen. De verwondering geldt overigens ook voor sommige maatschappelijke instanties die geen rekening houden met de speciale aandacht en zorg die bepaalde mensen nodig kunnen hebben.
Onze bewondering geldt de inzet kracht en overlevingsdrang van de werknemers. Men werkt goed ondanks de problemen en daar zijn we trots op en dankbaar voor.
Dagplukkers hebben wij ze genoemd. Mensen die van dag tot dag leven, geholpen door de structuur van het werk.

De Raad van Commissarissen wordt gevormd door:
....................................................................

...........................................................................

.............................................................................